Nine Elms Parkside



Sitting at the heart of the Nine Elms regeneration area, Parkside is a residential led mixed use scheme of 1,870 units on the site of the Royal Mail sorting offices. Structured as a series of perimeter blocks with taller elements of 23 storeys, the scheme is set around the new Nine Elms Linear Park. The development will provide leisure, cultural and retail uses as well as a new primary school. The commission achieved outline planning consent accompanied by parameter plans and design codes. The design includes the most substantial part of the linear park, the green basin, which will be implemented in advance of most of the buildings. A critical aspect of this is coordination with the linear park as it passes through neighbouring developments, including integration of design language, movement, SUDS and environmental quality generally.

Client

Royal Mail Group

Date

2012 ongoing

Team

Allies & Morrison, architect / Feilden Clegg Bradley, architect / DP9, planner / Steer Davies Gleaves, transportation